zaterdag 27 september 2008

Portretfoto van Marisa

Vlak voor m'n bevalling heb ik foto's gemaakt van Koen en Lianne bij ons in de tuin. Deze foto's wil ik ophangen bij m'n scraptafel, maar Marisa mag daar natuurlijk ook niet ontbreken.Vandaag heb ik van haar ook foto's gemaakt op dat zelfde plekje in de tuin zodat de foto's qua achtergrond gelijk zijn, wel zo rustig als het in de kamer hangt. Marisa begon al weer aardig moet te worden, erg veel tijd om een mooi plaatje te schieten kreeg ik daardoor niet. Deze foto vind ik zelf de mooiste die er tussen zit:

Onze wakkere tante is al weer bijna 5 weekjes oud, ze is nog steeds zo tevreden en rusig, we genieten dan ook nog steeds vreselijk veel van haar.

vrijdag 19 september 2008

Online workshop van Hanneke

Gisterenavond heeft Hanneke ( http://www.scraphan.blogspot.com/ ) een online workshop gegeven op het scrapsite forum.
Hanneke is een ster met verfproducten e.d. Ze weet hier altijd heel creatief mee om te gaan en we mogen dan ook regelmatig de mooiste werkstukken bekijken die zij gemaakt heeft. Aangezien er vele waren die hun bewondering uiten over de manier waarop ze haar creaties maakt gunde ze ons "een blik in haar keuken".
Dit is wat ik er van gemaakt heb.



Hanneke bedankt voor de leuke avond, zeer inspirerend om te zien hoe jij met verf werkt, het geeft weer vele mogelijkheden en ideetjes.

maandag 15 september 2008

Ons kersverse gezin op de foto

Natuurlijk wilde ik ons kersverse gezinnetje ook nog even op de foto. M'n moeder was zo lief om daar speciaal even voor langs te komen. De ooievaar stond nog in de tuin, dus daar zijn we mooi bij gaan staan.
De ooievaar op zijn nest is tenslotte ook nog een stukje trots van Jacco en mijzelf. We hebben deze gemaakt toen ik zwanger was van Lianne. Goed stukje samenwerking van ons, dacht ik zo ;)
Ook al onze vrienden en zussen zijn erg blij met de ooievaar en zetten het geheel dan ook graag in de tuin als er een baby geboren is.
Prachtig gezinnetje zo toch??? (al zeg ik het zelf)




zaterdag 13 september 2008

nog meer kaartjes.

De kaart van Esther had ik van de week over het hoofd gezien toen ik de kaarten aan het verzamelen was om ze op de foto te zetten en hier te plaatsen, bij deze alsnog de kaart van Ester (het zelfgemaakte kaartje met magnoliastempel). Inmiddels heb ik ook nog een kaart mogen ontvangen van Ans.
Diverse andere creatieve mensen hebben mij ook een zelfgemaakte kaart gestuurd, ook die heb ik op de foto gezet, ook deze zijn erg mooi gemaakt en het plaatsen waard ook al lezen zij hier waarschijnlijk niet mee.



dinsdag 9 september 2008

Kaartjes gekregen van scrapsiters..

...na de geboorte van Marisa.



Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Dilly - Corine - Ageeth
Natalie - Michelle - Daniƫlle
Marcia - Anneleen

Dames, allemaal hartelijk dank voor het sturen van die mooie kaarten.
Alle keren als ik ze zie zit ik er van te genieten!
Van Dilly ook nog een mooi gedichtje gekregen die ik graag met jullie wil delen, het is zo'n leuk en lief gedichtje...

Knuffelrijmpje

EERST JE TEENTJES
(begin bij de voetjes en dek de teentjes onder met de deken van Marisa)
DAN JE BEENTJES
(bedek de beentjes van Marisa)
DAN JE BUIKJE
(verstop de buik van Marisa onder de deken)
EN JE ARMEN
(laat Marisa haar armen onder de dekens steken)
DAN KOMT HET DEKENTJE OM JE TE VERWARMEN!
(Stop Marisa in en knuffelen maar)


maandag 8 september 2008

Een handtekening gegenereerd.

In navolging van een aantal andere scrapsiters heb ook ik nu een handtekening gegenereerd.
Dit is hem, ik vind hem erg mooi en leuk staan onder mijn berichtjes.

zondag 7 september 2008

Uitleg over Inkscape en Robomaster...

...en ook nog een aantal GSD files op m'n blog geplaatst.
Een hele tijd terug heb ik uitleg over inkscape en Robomaster gemaakt en / of vertaald uit het engels.
De links die naar deze uitleg leiden heb ik nu online geplaatst op m'n blog.
Als je in het bezit bent van een silhouette kun je er veel aan hebben, zeker als je het engels niet zo goed beheerst.
Voor diegene met een cricut, als je aanvullende programma's hebt om de cricut via de computer aan te sturen dan kun je ook Inkscape gebruiken om titels te versmelten of zelf snijbestanden te ontwerpen.
Ik zou zeggen; veel plezier gewenst met de uitleg, ik hoop dat alles voor iedereen duidelijk is.

donderdag 4 september 2008

De eerste LO voor Marisa

De eerste LO voor Marisa is gemaakt!
Het wordt ook de eerste pagina in haar album, de LO is dan ook met haar geboortekaartje en de eerste foto waar Marisa netjes aangekleed is.



Ik heb de kleuren gebruikt van het geboortekaartje. Wit cardstock van DCWV, rand bewerkt met chalk, ook chalk achter de titel, titel is gemaakt met QK Marisa alfabet (Ja, marisa heeft haar eigen QK alfabet :).) Journaling geprint in de groene kleur van het kaartje. Verder niets toegevoegd zodat de focus echt op het kaartje en de foto gericht blijft. Marisa heeft van DCWV een album waar de LO's voor haar in kunnen; Nana's Kids. Mijn broer heeft dat cadeau gedaan in de kraammand, daar waren wij (ik) natuurlijk heel blij mee. Erg leuk ook dat hij dat helemaal zelf had bedacht en uitgezocht.

woensdag 3 september 2008

De kraamweek is voorbij!

De hulp was maandag voor het laatst! Heerlijk weer het rijk alleen met man en kinderen! Gisteren dan ook een dagje geen bezoek of andere afspraken gehad, dat is dan echt genieten. Gewoon rustig aan doen waar je / we zelf zin in hadden. Koen was de hele dag naar school en Lianne 's middags naar de psz, echt even tijd voor Marisa alleen. Natuurlijk Marisa nog op de foto gezet.



Het is zo'n wijze en wakkere meid dat we zelfs al lachjes kunnen ontdekken bij haar zoals hier op de foto. Heel bijzonder vind ik dat, normaal zie je eigenlijk alleen lachstuipjes op deze leeftijd. Op de foto is Marisa 9 dagen oud!

Ik ben zelf begonnen met de eerste LO voor Marisa haar boek. De LO is nog niet klaar, maar zodra die af is zal ik hem hier plaatsen.