donderdag 28 augustus 2008

De eerst dagen zijn geweest...

Zo, even tijd voor een berichtje.
Alles gaat hier naar wens, natuurlijk zijn het drukke en vermoeiende dagen, maar al met al gaat het goed.
De eerste twee nachten nagenoeg niet geslapen, maar afgelopen nacht ging dat al weer iets beter. Marisa doet het hartstikke goed, ze is maar 1 ons afgevallen tot nu toe en de BV komt al lekker op gang. Koen en Lianne zijn heel erg gek met hun zusje en willen haar graag op schoot, aaien en kusjes geven. Jaloerse reacties heb ik tot op heden nog niet kunnen ontdekken gelukkig. Wel zijn ze druk en luisteren ze minder goed. Duidelijk uit hun doen met de nieuwe situatie.
De kaartjes zijn ondertussen de deur uit, wij zijn heel trots op het kaartje. M'n zus heeft het ontworpen voor ons, net als de geboorte kaartjes voor de andere twee.
Het maken van de foto voor het kaartje ging ook vrij vlot en de kinderen werkte heel goed mee.
De kinderen hebben op school getrakteerd, dat was een groot succes vooral bij de meisjes in de klas.
Jacco gaat morgen nog een paar uurtjes werken en daarna heeft hij vakantie, heerlijk vooruitzicht voor ons allemaal.
Hier nog even wat foto's van de afgelopen dagen.




maandag 25 augustus 2008

Hoera een.....

MEISJE!!!!!

Haar naam: Marisa.
Vanmorgen in alle vroegte heeft ze ons laten weten dat ze eraan kwam en om 6.32 uur konden we haar in de armen sluiten.
Alles is goed gegaan en alles zit erop en eraan. We zijn helemaal gelukkig ermee!
Dit is ons derde wonder:



Wat is ze mooi hè! (maar dat zeg je natuurlijk altijd als trotse ouder)

zaterdag 23 augustus 2008

Twee awards gekregen van...

...Hanneke, zie http://www.scraphan.blogspot.com/

Ontzettend bedankt voor de Awards Hanneke! Ik ben er erg blij mee.
Ik ga er even rustig over nadenken wie ik wil nomineren voor deze blog awards. Er zijn al heel wat voor mij bekende bloggers genomineerd ondertussen dus ik ga eens even kijken of ik nog wat leuke / nieuwe verrassende blogs kan vinden die ik wil nomineren voor hun blog :-)

Wordt vervolgd dus...

vrijdag 22 augustus 2008

Portret van de kinderen

Aangezien ik graag weer een keer wat geposeerde foto's van de kinderen wilde ben ik vanmorgen met Lianne naar buiten gegaan en heb ik haar op de foto gezet.
Alhoewel ze het maar kort volhoudt om te poseren is het resultaat heel leuk geworden.
De camera trekt altijd enorm, model staan is leuk, maar het resultaat bekijken nog leuker...
Vanmiddag met Koen aan de gang gegaan, dan is het weer duidelijk dat hij twee jaar ouder is. Het poseren lukt al wat beter en hij houdt dat ook langer vol.
Toch vindt ook hij het bekijken van de resultaten spannender als gefotografeerd worden.
Samen wilde ze toch ook nog wel even op de foto, ze zijn tenslotte ook erg gek met elkaar, je mag dit zowel letterlijk als figuurlijk lezen want beide is het waar.







Leuke foto's om te scrappen, maar dat moet nog even wachten tot ik weer iets meer bij ben met het overige scrapwerk dus dat duurt nog wel even.
Misschien dat ik één van deze foto's pak als ik weer meedoe met een online crop. We zien wel, ik ben in ieder geval weer heel blij met een paar knappe foto's van mijn schatjes. Zo door de tijd heen geeft dat ook een leuk beeld van hun ontwikkelingen. Je ziet ze op iedere nieuwe serie ouder worden en toch blijft hun koppie zo gelijk.

donderdag 21 augustus 2008

spread Intocht en Schoen zetten

Voor Koen weer een spread klaar:



Zoals je wel kunt zien is het er één van november 2006. Koen was met papa (en mama) naar de intocht hier in ons dorp.
Ook mocht hij zijn schoen zetten voor sinterklaas. Geweldig natuurlijk om dan 's ochtends een cadeautje te vinden bij je schoen, dus konden de foto's niet uitblijven.

Dessin papier is een oudje; doodlebug van 2004.
Verder diverse kleuren cardstock
titel gemaakt met marisa mini (QK)

woensdag 20 augustus 2008

Landgoed Hoenderdaell

Bij ons is sinds vorige week het landgoed Hoenderdaell geopend. Aangezien er wat betreft m'n zwangerschap/geboorte baby nog niets te beleven valt ben ik vanmiddag met de kinderen naar Hoenderdaell gegaan om te wandelen, naar de kinderboerderij / fazanterie / tropische tuin met dieren etc. gegaan. Dit was de moeite meer dan waard, heel mooie plek voor fotografie en zo natuurlijk ook voor leuke scrapable foto's. De ideeën spoken al weer rond in mijn hoofd. Al met al een heerlijk middagje gehad met de kids en oma. voor de geïnteresseerden: http://www.landgoedhoenderdaell.nl/

Ik heb vanmiddag al wat foto's gemaakt toen we daar waren:

Uiteraard wil ik voor het fotograferen nog wel een keer zonder kinderen daar heen gaan zodat ik er rustig de tijd voor kan nemen i.p.v. me afvragen waar de kids zijn en wat ze doen ;)

Al met al hebben wij een hele leuke middag gehad en zullen we nog wel heel wat keertjes daar heen gaan. Het is een heerlijk landgoed om het wandelen met vermaak voor de kinderen en jezelf te combineren.

maandag 18 augustus 2008

Keuvelen en smullen (spread)

Nog steeds in afwachting dus we scrappen nog maar even door....
Deze keer een spread voor Koen gemaak over keuvelen.
één keer per jaar op 11 november mogen de kinderen langs de deuren met een lampion om te zingen en krijgen dan snoep o.i.d.
In 2006 ging Koen voor het eerst keuvelen, overdag ging hij met z'n klasje van de peuterschool een rondje in de buurt daar. 's Avonds ben ik met hem bij de opa's en oma's die hier wonen geweest en natuurlijk ook nog wat overige familie en vrienden van ons. Aangezien Koen nog niet zo'n heel enthousiaste zanger was ben ik niet de straat door gegaan met hem. Evengoed had hij een hele berg snoepgoed opgehaald, dus niets te klagen, zelfs delen met zijn jongere zusje was geen probleem...

Fototoestel meegenomen en in de aanslag voor een foto met opa's en oma's en Oom Dennis.
Natuurlijk moest het gevolg; lees de berg snoep opeten, ook nog even vastgelegd.

zondag 17 augustus 2008

Donkere duinen

Op zondagochtend gaan wij vaak met de kinderen naar de donkere duinen.
Het is er heerlijk om even te wandelen, er zijn verschillende dieren te bekijken en je kunt ze ook voeren. Juist de afwisseling van naar de dieren gaan en wandelen maakt dat koen het helemaal geweldig vindt. Lekker rennen, ravotten, klimmen en even bijkomen bij de beestjes...
Dat moet natuurlijk af en toe vastgelegd worden met de camera!
Deze foto's zijn gemaakt in het najaar van 2006.

Nog even een close up van de waterval:

Het is weer even opnieuw genieten als je deze foto's ziet, het is al weer bijna herfst, ongetwijfeld gaan we er dan met alle drie de kinderen weer op uit naar de donkere duinen.

donderdag 14 augustus 2008

Lianne 1 jaar

De voorlopig laatste spread voor Lianne.

Lianne is hier één jaar geworden, het begin van een nieuw boek voor haar.
Het is op de foto niet zo (goed) te zien, maar de 1 is met Fun Flock bewerkt, zo ook de randen van de ronde foto's. Het is helemaal te gek spul met veel mogelijkheden en een andere uitstraling als de overige producten die ik gebruik. Verder is de foto die uit de pocket komt omrand met stickles, de eerste keer dat ik dat gebruikt heb, de stipjes zijn erg puntig en ik ben dus nog niet helemaal tevreden met mijn stiptechniek. Oefening baart vast kunst...
Zo meteen pak ik de foto's voor Koen erbij en ga dan verder met scrappen van de foto's voor Koen zijn boek. De volgende LO-tjes/spreads die hier geplaatst gaan worden zullen dan ook ongetwijfeld voor hem zijn.

dinsdag 12 augustus 2008

Album van Lianne's eerste jaar

Hoera! Het album van Lianne's eerste jaar is af!
Het is me gelukt om tot Lianne's eerste verjaardag te scrappen.Het zijn in totaal 82 LO-tjes / spreads geworden, heel wat dus. Ik heb nu een klein opzetje klaarliggen voor LO's / spread over Lianne's eerste verjaardag, deze komt in een nieuw album. Ben dus hard op zoek naar een leuk meisjes album, maar weet nog niet helemaal wat ik hiervoor wil. Misschien ga ik het album wel weer zelf maken, net als deze. Alhoewel het ook wel handig is om 'm gewoon kant en klaar te kopen. Probleem is alleen dat ik, denk ik, erg kritisch ben aangezien ik nog niet zoveel tegen ben gekomen wat mij aanstaat voor haar. Helaas is dat wat ik dan wel leuk vond hier in Nederland niet te vinden en om het nou uit Amerika over te laten komen is ook zo weer wat...

Straks ga ik me weer bezig houden met Koen zijn album, ik heb mezelf alvast maar een nieuw doel gesteld, nl ook voor Koen tot aan Lianne's verjaardag alles te kunnen scrappen voor in zijn album. Dat zijn wel wat minder LO-tjes als wat ik voor Lianne moest maken, maar voorlopig ben ik dan wel weer even zoet.

Zodra de spread voor Lianne klaar is zal hem hier posten. (maar zover is het nog niet.)

zaterdag 9 augustus 2008

Spread "Paradijs"

Gisteravond en vandaag nog even aan een spread voor Liannes boek gewerkt, het zijn foto's van de vakantie in 2006. Op een dag met minder mooi weer zijn we naar het zwembad in Deventer geweest. Een ontzettend leuk zwembad voor de jonge bezoeker, er is zand en water, de ideale combinatie voor die twee van ons.


Hier nog even een detailfoto van de letters paradijs. Deze heb ik gemaakt van foam en de randjes geïnkt om het effect van hoogte wat te versterken. Het was wel even kliederen, maar is uiteindelijk gelukt en m'n handen zijn ook nog weer schoon geworden.

vrijdag 8 augustus 2008

Prijs van Scrapware en nog twee lo-tjes

Vandaag had mijn moeder een bestelling binnen gekregen van Scrapware.
Nathalie was zo lief geweest om mijn prijs met deze bestelling mee te sturen.
Dit is de prijs die ik gewonen heb:



Echt hele leuke spulletjes; papier van october afternoon met bijpassende embellishments en een die-cut vel, inkt en de flower doo-dads die van QK.
Met deze spulletjes heeft ze me heel blij gemaakt en binnenkort zullen jullie vast wel het één en ander hiervan voorbij zien komen.

Verder ben ik ook nog aan het scrappen geweest voor Lianne's Boek. Daniëlle had een LO gemaakt naar aanleiding van een sketch, die vond ik zo leuk dat ik hem ook besloot te gebruiken.
tweemaal zelfs zodat het als een spread in het album kan.



De tweede heb ik geen titel gegeven aangezien ik niet de juiste pakkende tekst kon bedenken. Het zijn ook geen bijzondere foto's maar gewoon een weergave van Koen en Lianne die "samen spelen" en een foto van Lianne met ons nichtje. De sketch is afkomstig van : http://www.gotsketch.blogspot.com/

donderdag 7 augustus 2008

Lianne's boek;ZOMER

Toch nog even aan het scrappen geweest vandaag, Koen is logeren bij oma en naar de kinderkaravaan. Lianne vind het altijd heel gezellig om mee te knutselen, zij heeft een vlinder gemaakt in haar favoriete kleuren; roze en paars.
Erg veel inspiratie had ik niet, maar het resultaat valt me lang niet tegen. Ik begin nu toch wel een beetje onrustig te worden merk ik. Scrappen is dan een prima afleiding, het levert alleen niet de allermooiste werkjes op ;)
Zie hieronder het resultaat:



Zelfs het fotograferen van de scrapsels lukte niet zoals ik wou, meestal staat het er iets rechter op. De zin / rust ontbrak me om het beter voor elkaar te krijgen.

Groetjes Margret

dinsdag 5 augustus 2008

Online crop bij scrapsite

Gisteravond was het zover; de tweede online crop bij het scrapsite forum.
Natalie was weer zo ijverig om alles hiervoor te regelen.
Deze LO van haggith (o.a. Pien's DT-lid) had ze uitgekozen.



Bedankt Natalie! Het was zeer geslaagd wat mij betreft.
Deze LO heb ik gemaakt, de foto is gemaakt op Lianne's eerste verjaardag.


Nu maar weer verder denken met de volgende foto's voor Lianne's album. Stiekum hoop ik het te redden om Lianne's eerste jaar nog te kunnen scrappen voor de geboorte van ons derde kindje, maar of dat gaat lukken....



zondag 3 augustus 2008

Lianne's boek; HALLO


Gisteravond nog even aan het scrappen geweest voor het fotoboek van Lianne.
De foto's zijn van eind juni 2006.
De koelbox vond Lianne wel een mooie plekje om te vertoeven, dikke pret had ze toen ze er inzat.
Papier wat ik voor de LO gebruikt heb:
Bo-Bunny-Sweetly Striped
Dream street papers-Paint your world
diverse kleuren cardstock
Hallo gemaakt met QK studio classic alfabet en stickles Lime Green

Bedankt voor het kijken!

Groetjes Margret